Moje Zvíře.cz
4115 uživatelů, 3431 profilů zvířátek
Zpět na předchozí stránku

Jak prodat psa

Lidé prodávají psi z různých důvodů. Za prvé existují mnohé chovatelské stanice a profesionální chovatelé. Jeden z hlavních cílů takovéhoto chovu je rozmnožení rasy a její prodej. Mnohým z Vás se jistě narodila štěňátka, o které se nemůžete postarat. Řešením bývá prodej psů novým chovatelům.

Nepříznivá životní situace.

V životě může nastat situace, kdy nejste schopni postarat se o zvíře, které máte doma. V takovém případě je dobré poohlédnout se po příbuzných, přátelích, známých nebo si podat inzerát. Krajním řešením bývá umístění psa do psího útulku.

Internet, inzeráty, přátelé.

Pokud chcete prodat psa, máte v zásadě několik možností. Nejčastější volba padá na inzertní časopisy a noviny. Další hojně využívanou možností jsou internetové stránky, které se zabývají chovatelstvím zvířat a často disponují inzertní rubrikou. Vedle toho můžete psa prodat přes své přátele a kamarády. Jak známo, dobrá reference od přítele bývá nejlepší reklamou. V každém případě je na místě obezřetnost. Ujistěte se jakému člověku zvíře svěřujete. Budoucímu majiteli sdělte všechny své cenné rady a zkušenosti nabité při chovu psů. Každý budoucí „pejskař“ musí zvážit, jestli se dokáže o zvíře dobře postarat. Cena psa se stanovuje velmi individuálně. Záleží na tom, zda prodáváte psa s PP nebo bez, jeho stáří, výchova či zvyky. Jinou cenu bude mít mnohonásobný šampión psích výstav nebo profesionální hlídací pes.

A jaké jsou nejoblíbenější rasy?

Čeští chovatelé milují především německé ovčáky. Je to všestranně užitkový pes, má pevné nervy, je dobrý hlídač a dokáže se svému majiteli plně oddat. Yorskhirský teriér je malé psí plemeno. Oceňují ho zejména lidé, kteří bydlí v malém bytě. Populární stálicí je také labradorský retrívr, který je veselým a činorodým psem. Zároveň je vlídný, věrný a poslušný. Vyniká svou bystrou inteligencí. V poslední době zaujal také bígl, který může být občas trochu tvrdohlavý. Vše Vám vynahradí svým nezměrným přátelstvím. Ovšem pozor! Nepřekrmte ho pamlsky. Má totiž sklony k rychlému tloustnutí. Češi milují také kníráče. Zejména pro jeho pozornost, živost a inteligenci. Někdy bývá trochu svéhlavý, ale to se dá odstranit důslednou výchovou. Německý boxer je ideálním psem k dětem. Má milou a přátelskou povahu. Dopřeje Vám dostatek pozornosti.

Ohodnoť tento článek

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Celkové hodnocení: 10   Hlasovalo: 1 uživatel

Líbíl se ti článek? Sdílej ho s ostatními!

Vizitka autora

Redakce

Redakce 1 komentář / 110 článků Kraj: Praha

Zvířátka majitele: Uživatel nemá žádná zvířátka

Přidat do přátel Detail vizitky

Související články

Žádné související články.

Komentáře ke článku

 04. 04. 2013 17:30 od vjirasek
vjirasek

Psi může také prodat na PESVA.cz. To je celoevropská inzerce psů

 14. 08. 2014 13:44 od LubosHa
LubosHa

Nebo třeba zde www.inzerce-bazos.cz/inzeraty/zvirata

Přidat komentář

Chyba: Pro přidání komentáře se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*