Moje Zvíře.cz
4106 uživatelů, 3429 profilů zvířátek
Zpět na předchozí stránku

Křeček syrský a toaleta

Křeček syrský je velice šikovné zvířátko. Jelikož je velmi čistotný a většinou vykonává malou potřebu na jedno místo, není problém mu do vybraného růžku umístit misku s bentonitovou jemnou drtí.

Tato drť krásně pohltí pachy a hrudkuje. Bentonitová směs se dá koupit buď v malém balení po 400g, ktrá je určena konkrétně pro křečky a drží lépe pachy nebo se dá koupit velké balení používané jako podestýlka do kočičích toalet. Podstatné je koupit opravdu jemnozrnnou, zrnka jsou velká asi 1mm.

Toaleta pro křečka syrskéhoPak již jen stačí každý den vybrat hrudky a je to. Miska musí být dost velká, aby se do ní křeček celý vlezl. Jednak bude rád chodit do rohu a jednak jsem zjistila, že křečci v bentonitu náramně rádi hrabou a tak je láká si tam jít zahrabat a odmastit si kožíšek. Nemusíte se bát, že by se křeček hrabal ve znečištěné podestýlce, pokud bude miska dost velká tak on se znečištěným místům vyhne.

Pokud se jedná o mláďátko křečka můžete mu místo misky vybrat větší zavařovací sklenici, do které bentonit dáte a dáte jí na ležato do rohu klece. A až křeček povyroste, dát mu jinou vhodnou nádobku. V případě, že křečka přistihnete jak jde konat potřebu na určené místo, odměňte ho, tím posílíte žádoucí chování.

Křeček syrskýRohové miniaturní záchůdky pro křečky jsou naprosto nevhodné (na obrázku rohový tmavě zelený záchůdek), jsou malé a mají nízký okraj. Dospělý křeček syrský se do nich nevejde a když, tak přečůrá okraj. Já používám obal na svačinu (na obrázku růžový), který je ze dvou částí, používám jen jeden díl, křečkovi se líbí, že je to kulaté a on tam jezdí bokama kolem do kola a značí si stěny záchůdku svými pachovými žlázkami, které má na bocích (vypadají jako černé větší pihy).

Některý křeček si v jedné části toalety dělá dokonce zásobu jídla, nevadí, nechte ho, nemusíte se bát, že si jí znečistí, pravděpodobně bude vykonávat potřebu na opačný konec toalety.

Ohodnoť tento článek

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Celkové hodnocení: 9   Hlasovalo: 5 uživatelů

Líbíl se ti článek? Sdílej ho s ostatními!

Vizitka autora

borrasca

borrasca 21 komentářů / 2 články Kraj: Ústecký kraj

Zvířátka majitele: Tudyška, Devi - morče, Dori, Kudyška

Přidat do přátel Detail vizitky

Související články

19. 10. 2009 Křeček syrský (autor: Redakce)

Komentáře ke článku

 19. 11. 2009 15:26 od Zail
Zail

zajimavy :) mit krecka, tak to zkusim :)

 19. 11. 2009 17:37 od borrasca
borrasca

No jsou hrozně šikovný 8) samozřejmě se najdou i mezi nimi čuňátka ;)

 19. 11. 2009 18:33 od Railbot
Railbot

To je jasný. Je to jako u všech zvířat, každé má trochu jinou povahu :)

 21. 11. 2009 20:36 od Adushka
Adushka

ahoj, máš o tom moc pěkný článek :)

 24. 11. 2009 10:32 od borrasca
borrasca

Děkuji Adushka

 19. 03. 2010 21:17 od mc.lily
mc.lily

kilyk stoji :)

 19. 03. 2010 21:19 od mc.lily
mc.lily

:) :) :) :) :) :) :)

 20. 03. 2010 08:11 od mc.lily
mc.lily

kolyk stoji :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

 20. 03. 2010 08:12 od mc.lily
mc.lily

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

 06. 02. 2013 07:14 od sherill
sherill

ahoj, používala jsem bentonitovou směs pro tři křečky (zlaté), a jsem přesvědčena, že je měla na svědomí, všichni umřeli stejně ošklivě. U prvního (Merlínek) jsem to začala používat až v jeho stáří, takže nebylo podezřelé, že brzy poté odešel... druhá (Máňa), s tou jsme si užili... začala nám krvácet z genitálií, byla několik týdnů na injekcích, následně byla nevyhnutelná operace - odebrání vaječníků (zřejmě nějaký druh nádoru, vypadaly jako zanícené). Po operaci žila ještě asi tři měsíce, pak začala znovu krvácet a druhý den konec... bohužel podezření na podestýlku jsme stále neměli, a tak jsme ji (stále sice v kombinaci s hoblinami a papírovými kapesníky) používali i pro nový přírůstek (Vilík), který byl s námi jen dva měsíce... Je to už pět let, ale dodnes jsem přesvědčena, že to má na svědomí 'kočkolit'. Chovala jsem křečky od dětství, a vždy se dožili bez problémů úctyhodného věku (2-4 roky)

Přidat komentář

Chyba: Pro přidání komentáře se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*