Moje Zvíře.cz
4106 uživatelů, 3429 profilů zvířátek
Zpět na předchozí stránku

Jak to celé s kočkami začalo

Poté, co se nám podařilo bydlet ve městě v malém domečku v centru, mi můj otec vsugeroval, že jediné, co mi ke štěstí chybí, je kočička. Už jako malá jsem je milovala a byla jsem typická "kočičí máma".

Kočka domácíA na vesnici jsme vždy měli kocourka (z bezpečnostních důvodů, aby kočinek nepřibývalo). Dovedete si tedy představit moji radost, když jsem si přivezla krásnou trojbarevnou kočindu. Byla to nalezenec, kterého někdo vyhodil u našich sousedů. Bohužel neměli srdce na pravém míste, a tak ji neustále vyháněli. Přišla tedy k mým rodičům, kteří mají pouze "venkovní" kocourky. V té době měli jen jednoho, ovšem samozřejmě že nevykastrovaného.

Otec tedy moudře usoudil, že mi kočku daruje, aby nedošlo k množení potomstva. Všetečka, tak jsem svoji novou kočičku po 40 letech odloučení od těchto nádherných tvorů pojmenovala, se ve městě činila. Všichni sousedi byli v úžasu, že mám kočku (chovali samozřejmě pejsky). A ona běhala po zídkách a provokovala je. Naštěstí domky byly řadovky obehnané vysokou zdí, takže neměla šanci utíkat. Horší bylo, že moje mladší dcera si na ni nemohla zvyknout a neustále každý den říkala, mami dej tu kočku pryč... a pořád dokola. Všetečka totiž, jak byla hodně odrostlá a nezažila moc zábavy, na ní všude číhala a chtěla si hrát. Ovšem s drápky.

 Kočka domácíSkákala na ní a vystartovala nečekaně za závěsem... Já ji ale měla moc ráda a už jsem ji na vesnici vrátit nechtěla a ani nemohla. Zbavovala mne toho nejhoršího zabijáka naší doby, totiž stresu. Jenže jednoho dne mi utekla. Zavinila jsem to sama, měla jsem plné ruce a otevřela vrata v průjezdu a ona už tam čekala. Byl to bleskový útěk. Pryč byla měsíc. Už jsem ji oplakala. Každý večer ji chodila hledat k trati a dovedete si představit ty moje noci, kdy jsem se dívala z okna a vyhlížela ji tulačku. Až jednou přišla dcera domů a říkala mi, že sousedovic děti chovají v náručí podobnou kočku, tak jsem ji tam vyslala a opravdu, byla to naše Všetečka, v životě jsem snad neměla větší radost, že se vrátila živá a zdravá. Ovšem v bříšku už měla přírůstky. Pokračování příště...

Ohodnoť tento článek

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Celkové hodnocení: 7   Hlasovalo: 4 uživatelé

Líbíl se ti článek? Sdílej ho s ostatními!

Vizitka autora

Pisces69

Pisces69 881 komentářů / 14 článků Kraj: Středočeský kraj

Zvířátka majitele: Všetečka, Ríša Méďa Chlup, Holčička, Mazlička, Černoušek, Barnie

Přidat do přátel Detail vizitky

Související články

Komentáře ke článku

 14. 01. 2010 12:32 od b.proc
b.proc

hezký příběh s šťastným koncem :) jinak s těma kočkama to mám podobně, jednou chci mít takovou menší kočičí farmu :D :D

 14. 01. 2010 19:16 od Pisces69
Pisces69

Děkuji za pochvalu, já chci otevřít kočičí útulek, protože všechny kočindy kromě té černobílé Holčičky, jsou nalezenci a měli docela krušný osud. Samozřejmě, že teď se mají dobře.... :D

 15. 01. 2010 11:39 od Zuzik22
Zuzik22

... tvoje příběhy se moc hezky čtou ... už se těším na pokračování ... :)

 15. 01. 2010 13:01 od Pisces69
Pisces69

moc děkuji, snad to vyjde "rychleji", než ten první článek. ;)

 15. 01. 2010 17:09 od Zail
Zail

snazime se, ale s 30ti clanky od uzivatelu ve fronte to bohuzel nejde delat moc rychleji, kdyz clovek musi i pracovat v realnem zivote. Tohle je portal zijici z nasich vlastnich prostredku a snahy, tak prosim respektujte ze nemame cas pouze na nej, ale musime se venovat i ostatnim vecem. Nicmene ted pribyla do tymu nova posila na misto redaktorky clanku A.Odstrcilkova, ktera nam ve velke mire pomaha clanky zpracovavat a urychlit tak jejich vydani ;)

 15. 01. 2010 17:47 od Pisces69
Pisces69

Aha, já myslela, že už jste můj článeček vyhodili. Děkuji za upozornění. :D :D

 30. 01. 2010 13:39 od Majda
Majda

Hezký příběh se šťastným koncem. Vaše příběhy se opravdu moc hezky čtou. Kočička je fešanda ( zda je to ona na fotce ).. Udělala si výlet a vrátila se i s dárečkem... ;)

Přidat komentář

Chyba: Pro přidání komentáře se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*