Moje Zvíře.cz
4109 uživatelů, 3430 profilů zvířátek
Zpět na předchozí stránku

Chov činčily

Činčila jak už všichni víme patří mezi hlodavce.V tomto článku budu psát svoje názory a vysledované věci z mé činčily...

Každý kdo chová činčilu už asi ví že jejich základní strava je seno,bez něho se prostě neobejdou. Každý hlodavec se zakousne do všeho co mu je sympatické (dráty,sešity..)

RADA: Na to si dávejte vážně pozor činčila může dostat ránu a zemřít!

 

Když chováte činčilu potřebujete trpělivost a hodně času. Činčila se dožívá hodně let(v zajetí:10-15 v domácnosti:18-22 let).
Činčila je mazlíček u kterého se musíte hodně dobře rozmyslet jestli k němu budete vhodní páníčci a naopak. Alergie na činčily je málokdy. Činčila je horské zvíře, které potřebuje hodně pohybu.

  • TIP! Pouštím každý den činčilu po pokoji kde mu žádné dráty nehrozí asi tak na 1 hodinku.

Činčila se hodí do rukou které jí dají lásku. Pozor - jestli se s činčilou chcete mazlit pořiďte si pejska! Činčila na mazlení není. 1 až 2x za týden jí to stačí (pochování a pohlazení).

  • TIP! Činčila je schopná se naučit aby k vám přišla vemte pamlsek a zakřičte na ni její jméno za nějaký čas pamlsek ucítí a přiběhne(opakujte) a až k vám přiběhne hned zkuste to bez pamlsku.

Tak zatím je to vše co bych vám sem mohla napsat. Časem napíšu další článek s dalšími postřehy.

Ohodnoť tento článek

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Celkové hodnocení: 10   Hlasovalo: 5 uživatelů

Líbíl se ti článek? Sdílej ho s ostatními!

Vizitka autora

Kamca

Kamca 28 komentářů / 1 článek Kraj: Středočeský kraj

Zvířátka majitele: Molly, Kubík, Mentolka

Přidat do přátel Detail vizitky

Související články

Žádné související články.

Komentáře ke článku

 06. 12. 2009 12:21 od Adushka
Adushka

moc hezký článek. Já jsem chtěla činčilku do té doby než jsem zjistila že se nemazlí :( :( Ale ještě moc rozhodnutá nejsem mezi tou činčilkou a fretečkou :p

 22. 12. 2009 18:14 od Faust
Faust

No hele mazlí nemazlí, záleží na povaze zvířete jestli je mazliví nebo ne měla jsem tří kočky jedna byla poměrně prudká mazlila se velice zřídka, druhá byla taková lenivá pořad jen spala a nejraději sněkým v posteli nenechala se nosit jen hladit , ale zato ta třetí to je dokonalej mazel ta se mazlení doslova dožaduje hrozně ráda se nechá nosit, pořád musí s někým chrnět v posteli ,takže když zrovna nikdo z nás nespí tak se válí v pelechu se psem :)

 21. 10. 2013 17:18 od Mchaela Pelejová
Mchaela Pelejová

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, chtěla bych si koupit činčilku, nemáte někdo zkušenost, jestli je lepší sameček nebo samička? :) … a jestli se snese had v činčilou v bytě. Děkuji :)

Přidat komentář

Chyba: Pro přidání komentáře se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*